Eelco en Paul pakken brons tijdens NK 2020

Amsterdam, 9-2-2020

Eelco Reitsma en Paul Zwartenkot pakten vandaag in het Frans Otten Stadion in Amsterdam de bronzen medaille tijdens het NK Squash 2020.

Eelco Reitsma wist in de categorie heren B net niet de beslissende punten te winnen in de halve finale tegen de Zwolse Stephan Patz. Met een snelle 2-0 voorsprong in games zag Reitsma Patz langs zij komen om uiteindelijk de score gelijk te trekken met 2-2. De beslissende vijfde game was het de meer ervaren Patz die de winst naar zich toe trok en een plek in de finale bemachtigde. Tegen Urbano Farro wist Eelco zich te revancheren voor een prachtige bronzen plak.

Ook Paul Zwartenkot gooide hoge ogen bij de heren C waar hij het ene na het andere jeugd talent aan zijn racket reeg. In de halve finale bleek talent Hjalmer Mols het eindstation te zijn voor het beest uit Leeuwarden. Maar ook Paul eiste zijn plaats op het podium op.

Thijs Roukens die natuurlijk meedeed op het aller hoogste niveau de heren A moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de verrassend sterke Rick Penders en eindigde uiteindelijk als 6e van Nederland.

Siebren Hempenius en Wouter Rutjes streden net als Eelco mee in de heren B en eindigden respectievelijk als 16e en 23e.

De sterkte Drachtster dame Marieke Akkerman deed bij de dames B mee en pakte daar de 9e plaats.