CS Drachten 1

Welkom op de pagina van ons vlaggenschip CS Drachten/Froconsur.

Naast recreatief squashen huisvest Centre Squash Drachten ook 10 competitie team verdeeld over alle competitieve niveau’s zowel regionaal als landelijk.  Het eerste heren team komt uit in de Eredivisie van de SBN (Squash Bond Nederland). Het hoogste squashniveau in de Nederlandse competitie, een competitie die behoort tot de sterkste ter wereld.

Onze missie:

In 2015 ontstond het plan om de beste squashers van Noord Nederland onder te brengen in 1 selectie om daarmee squash in het Noorden naar een hoger platform te tillen.  Vanuit o.a. Groningen, Veendam, Hoogezand, Leeuwarden, Franeker, Heerenveen en Assen komen ze naar Drachten om de volgende stap te maken. Momenteel spelen de 20 sterkste spelers van het Noorden in Drachten en fungeert Drachten daarmee als regionaal platform.

Deze spelers vormen samen één selectie verdeeld over drie teams. CS Drachten/Froconsur H1 wat uitkomt in de Eredivisie en CS Drachten H2 wat uitkomt in de Eerste Divisie en CS Drachten H3 wat uitkomt in de Tweede divisie. Doelstelling is, het squashniveau in het Noorden naar een hoger niveau tillen d.m.v. het aanbieden van wedstrijden en trainingen op het hoogste niveau.