CS Drachten ten tijde van Corona (III)


Centre Squash Drachten hervat alle trainingen

We gaan leuke dingen doen…

Er mag nog even niet worden gesquasht. Daarmee zit Centre Squash Drachten in hetzelfde schuitje als fitnesscentra, dansscholen en klimhallen. De binnensporten hebben zich verenigd in een Platform Ondernemende Sport, dat zes miljoen sporters vertegenwoordigt. Vanuit deze basis hebben wij een sportspecifiek protocol klaarliggen om zo snel mogelijk (gefaseerd) open te gaan.

Tot zover het plichtmatige. Want alles goed en wel, zolang gaan wij natuurlijk niet wachten. Zeker niet, omdat er inmiddels wel buiten gesport mag worden. We zijn dan ook apetrots om te kunnen vermelden dat we de komende periode leuke dingen gaan doen. Het luie bankhangen is voorbij, de nintendo kan in de kast en de chips achter slot en grendel… We gaan naar buiten!

Na overleg met Atletiekvereniging Impala (met wie wij de parkeerplaats delen) en de gemeente, heeft Centre Squash Drachten toestemming gekregen om de parkeerplaats van juni tot en met augustus vol te gooien met zand. Zo bouwen we de hele boel om tot een beachsport-arena, om een zomer lang te beachtennissen en speedmintonnen.

Voor het beachtennis hebben wij contact gezocht met een beach tennisleraar. Daarnaast zijn wij in gesprek met Volleybalvereniging Drachten, zodat we ook beachvolleybal activiteiten kunnen ontplooien. Zie je ’t al voor je… zand, muziek, cocktail, Dries Roelvink in gele zwemslip en gaan!

Voor de beach-baanbezetting hanteren wij dezelfde regels als bij het reserveren van een squashbaan. Dat wil zeggen: via ons baan-reserveringssysteem, telefonisch of aan de bar. Daarbij zal een ieder worden gevraagd naar zijn of haar gezondheid.

Hervatten trainingen

Inmiddels is de jeugd al volop aan het trainen. Evenals sommige van onze squash toppers. Nu jij nog… En dat gaat gebeuren! Want wij gaan alles en iedereen die bij ons traint een buiten alternatief aanbieden. Daarbij zullen we zoveel als mogelijk de trainingstijden hanteren die jullie gewend zijn. Dit geldt zowel voor de groepstrainingen, de individuele trainingen en de squash instuif, àls voor de gelouterde en ervaren sporters van de fitness en de dames van het paaldansen. Met een ieder zal nog worden gecommuniceerd (al dan niet in groepsverband) over het hoe, wat en wanneer…

Ook bij het buiten sporten moet het anderhalve meter corona protocol in acht worden genomen. Onderdeel daarvan is dat er niet ìn ons centrum gesport mag worden en er geen gebruik kan worden gemaakt van de kleedkamers, douches en sauna’s. Onze horeca mag wel open, uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen.

Wij hebben er ongelooflijk veel zin in. Wellicht leuk om te vermelden dat onze activiteiten niet onopgemerkt zijn gebleven door de Squash Bond Nederland. Centre Squash Drachten wordt genoemd als voorbeeld voor andere squash ondernemers om in deze bijzondere tijden hun leden te dienen.

Met elkaar gaan we er een mooie en bijzondere zomer van maken. We hopen je snel weer te zien.

 

namens team Centre Squash Drachten

Sipke Wiersma en Marchel Bardis