CS Drachten 1

Welkom op de pagina van ons vlaggenschip FROCONSUR/DRACHTEN.

Naast recreatief squashen huisvest Centre Squash Drachten ook 10 competitie team verdeeld over alle competitieve niveau’s zowel regionaal als landelijk.  Het eerste heren team komt uit in de Eredivisie van de SBN (Squash Bond Nederland), het hoogste squashniveau in de Nederlandse competitie, een competitie die behoort tot de sterkste ter wereld.

Onze missie:

In 2015 ontstond het plan om de beste squashers van Noord Nederland onder te brengen in 1 selectie om daarmee squash in het Noorden naar een hoger platform te tillen.  Vanuit o.a. Groningen, Veendam, Hoogezand, Leeuwarden, Franeker, Heerenveen en Assen komen ze naar Drachten om de volgende stap te maken. Momenteel spelen de 40 sterkste spelers en speelsters van het Noorden in Drachten en fungeert Drachten daarmee als regionaal platform -en opleidingscentrum.

Ieder jaar is het doel om een stap omhoog maken door per team twee spelers(sters) een plek of team te laten promoveren en om onderaan nieuwe aanwas te creëren.

In het seizoen 2016/2017 werd het eerste team CS Drachten/Froconsur kampioen in de landelijke eerste divisie en verdiende daarmee de beoogde promotie naar de Eredivisie.

In 2017 wordt TSN (Top Squash Noord) in het leven geroepen om deze missie body te geven en de spelers en centra in Noord Nederland te ondersteunen in zowel de top- als de breedte sport. Ook wordt er een dames team opricht onder de vlag van TSN dat in hun eerste seizoen meteen kampioen wordt in de landelijke eerste divisie dames en ook net als bij de heren hun promotie naar het hoogste niveau verdient.

Vanaf het seizoen 2018/2019 ziet de squash piramide van TSN en CSD er als volgt uit;