CS Drachten/Froconsur nieuwe koploper DPD Eredivisie


CS Drachten/ Froconsur mag zich na gisteravond de koploper van de DPD Squash Eredivisie noemen. Na een krappe overwinning op Squash City behaalde de ploeg voldoende punten om Coulisse/Twente voorbij te gaan. De ploeg uit Drachten staat daardoor dit seizoen voor de tweede keer op kop. Coulisse/Twente heeft voor het eerst sinds 20 december 2017 verloren en daarmee komt er een einde aan de recordreeks van maar liefst elf overwinningen op rij van Coulisse/Twente.

De spannendste wedstrijd van de avond ging tussen CS Drachten en Squash City Amsterdam en dat was te merken. In de openingswedstrijd ging het tussen Thijs Roukens en Tom Lucas. In een enerverende wedstrijd waarbij continue één van de spelers de bovenliggende partij was kwam Lucas op een 2-1 voorsprong. Het was Roukens die uiteindelijk de meest fitte speler bleek en wist de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. 3-2 voor CS Drachten.

 

Daarna was het tijd voor de Engelsman vs. de Amerikaan, Richards vs Harrity. Het wedstrijdverloop was een kopie van de voorgaande wedstrijd. Richards kwam met 2-1 voor. Maar dit keer was het de Amerikaan die het spel controleerde en de overwinning naar zicht toe wist te trekken. 3-2 voor Squash City.

 

In de allesbeslissende wedstrijd ging het tussen voormalig Duits international Norman Jungee en Nederlands International Marc ter Sluis. Jungee liet wist de wedstrijd naar zich toe te trekken tegen de moeilijk bewegende Marc ter Sluis. Aanvankelijk kwam Jungee nog op een 2-0 voorsprong, maar wist ter Sluis op 2-2 te komen. In de laatste game bleek Jungee de rust te kunnen bewaren en de overwinning en de koppositie voor CS Drachten veilig te stellen.