Drachtster Jeugd gooit landelijk hoge ogen

29-01-23 Amsterdam,
De squashsport zin behoorlijk in de lift in Drachten. Maar liefst 10 jeugdspelers van Centre Squash Drachten reisden afgelopen zondag af naar het Frans Otten Stadion in Amsterdam om daar deel te nemen aan het landelijke junior squash circuit.
Het junior circuit wordt gespeeld in verschillende categorieën waarbij A het hoogste is. In deze elite jeugd categorie deed Drachtster Quinten van Es (13) mee. Van Es maakt deel uit van het Nederlands team onder de 15 jaar en speelt ook internationale toernooien. Quinten werd vorige week in Den Haag nog de nummer 2 van Nederland onder de 15 jaar tijdens het NK jeugd. Van Es moest zich vroeg in de ochtend kwalificeren voor het hoofdtoernooi en dat lukte. In het knock-out schema moest hij aan de bak tegen hoger geplaatste spelers maar van Es had het op zijn heupen en wist in de kwart finale en halve finale te winnen zonder een game af te staan. In de finale trof hij de nummer 1 geplaatste speler Bram van den Akker. Ook in de finale toonde van Es zijn klasse en rekende in 4 games af met van den Akker.
In de B-categorie deed Jesper Hempenius mee die net als clubgenoot van Es deel uit maakt van de het Nederlands team <15. De halve finale wist Hempenius met 3-0 te winnen waarna hij het in de finale opnam tegen Felix Pownall. Na een 2-1 achterstand wist hij de wedstrijd toch nog naar zijn hand te zetten en won de 2 daarop volgende games beide met 11-4.
In de C-categorie deden er maar liefst drie Drachtster mee. Haliem Aksar, Amin Askar en Yago Origel Koers. Koers wist het het verst te schoppen en won de plate. Haliem Aksar behaalde de 11e plaats en zijn jongere broertje Amin behaalde de 16e plaats.
In de D-categorie was het Milan Wiersma die de lijst aanvoerde als eerste geplaatste speler. Wiersma behaalde vorige week tijdens het NK jeugd <11 jaar een knappe tweede plaats. Wiersma won zijn eerste twee wedstrijden vandaag maar in de halve finale werd Wiersma uitgeschakeld door Amsterdammer Damien Smit die uiteindelijk het toernooi wist te winnen. Wiersma eindigde als 4e.
En in de E-categorie, de mini’s deden er vier Drachtster mee. Maikel Stoker, Noah Wiersma, Silvan de Jong en Ilse Leidelmeijer. Hier wist Noah Wiersma de finale te halen waar hij het opnam tegen Devin Smit. Twee weken geleden wist Noah nog van Devin te winnen op het NK junioren <11. Ook nu was de spanning tussen deze twee mini’s weer te snijden en punt voor punt ging het gelijk op tot 5-5 in de vijfde game. Nu was het Smit die er met overwinning vandoor ging. Ilse Leidelmeijer won de plate en werd 5e. Maikel Stoker eindigde als 7e en Silvan de Jong behaalde de 11e plaats.