EREDIVISIE RONDE 13


Voorbeschouwing 13 DPD Heren Squash Eredivisie 18-19

De DPD SBN Heren Eredivisie loopt bijna op zijn einde. Morgen staat de 13e speelronde op het programma, waarna volgende week de beslissing valt. Pakt Victoria Squash Rotterdam de landstitel of kan CS Drachten / Froconsur nog langszij komen om hun eerste titel te pakken?

Met 108 punten uit twaalf wedstrijden voert Victoria Squash Rotterdam de ranglijst aan. Met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden leek het voor de mannen uit Rotterdam een moeizaam seizoen te worden, maar daarna werd er alleen nog maar gewonnen. Morgen spelen ze de uitwedstrijd bij Labee Group/Squash Ridderkerk, waarna ze het in eigen huis kunnen afmaken tegen LetmedoIT Squash Utrecht. Met Joel Makin (PSA-12), Piëdro Schweertman en Joeri Hapers (PSA-134) spelen ze met drie van hun sterkhouders. De thuisclub zet daar op alle posities en iets mindere speler tegenover, maar zou op alle posities wel eens kunnen stunten. Mathieu Castagnet (PSA-28) wordt bijgestaan door Dylan Bennett en Rene Mijs.

Voor CS Drachten is het morgen erop of eronder. Uit bij DKTP-IT/MAX leken ze relatief zwak te spelen, maar hebben ze hun opstelling toch nog omhoog bijgesteld. Met Ben Coleman (PSA-50), Mahesh Mangaonkar (PSA-61) en Thijs Roukens zouden ze sterk genoeg moeten zijn voor de 12 punten. Jens Schoor, Roberto Kalshoven en Roel Zwagerman moeten van hele goede huizen komen om punten binnen te halen voor hun team.

Tot vorige week was Coulisse/Twente nog een grote kanshebber voor de landstitel, maar een 12-0 nederlaag uit bij Victoria zorgde ervoor dat de landskampioen van vorig jaar dit jaar kansloos is. Dat ze nergens meer voor spelen is ook te zien aan de opstelling. Lucas Wirths, Bastiaan Meulenbelt en Hessel Reekers komen voor eigen publiek in actie. Vanuit Hoofddorp reizen Paul Coll (PSA-6), Bart Ravelli en Tom Schreurs af naar Hellendoorn om punten te verzamelen om eventueel nog derde te kunnen worden.

In de strijd tegen degradatie treffen LetmedoIT Squash Utrecht en Squash City elkaar morgen in Utrecht. Beide ploegen kunnen de punten hard gebruiken, waardoor deze wedstrijd misschien wel de leukste van de avond kan worden. De club uit de domstad kan beschikken over Mohamed Abouelghar (PSA-9) en dat komt goed uit. Hij treft op één Nathan Lake (PSA-57), die in de vorige speelronde heel sterk in straight games won van Declan James (PSA-15).
Sebastiaan Weenink en Fransisco Obregon zijn daar en tegen niet favoriet tegen Bernat Jaume (PSA-85) en Roshan Bharos (PSA-149), maar zouden wel eens doorslaggevend kunnen zijn voor hun team.