Froconsur / CS Drachten 1 Landskampioen Eerste Divisie


Vandaag maakte de Squash Bond Nederland officieel bekend dat het eerste heren team van Centre Squash Drachten toch de kampioen van de Eerste Divisie is geworden in plaats van Victoria Rotterdam. Drachten en Rotterdam gingen tot het bittere eind gelijk op in de competitie, daar waar Drachten de betere papieren had wist Rotterdam de laatste en beslissende onderlinge strijd te winnen. Echter door een fout van Squash Utrecht die na de laatste ronde reglementair bestraft is door de Squash Bond werden de punten op nieuw geteld en bleek FROCONSUR Squash Drachten 1 net als Rotterdam uit te komen op 89 punten. Hierdoor is Drachten toch de kampioen van de Eerste Divisie omdat zij een beter game saldo hebben dan de Rotterdammers.

Het grote feest kan dus losbarsten in Friesland nu bekend is geworden dat promotie naar de Eredivisie een feit is. De doelstelling is gehaald, samen met hoofdsponsor FROCONSUR uit Leeuwarden zullen de Friese teammanagers Bardis en Wiersma gaan bouwen aan het Eredivisie team, met als doelstelling binnen nu en 4 jaar kampioen van de Eredivisie. In het Eredivisie team zullen regionale krachten een belangrijke rol gaan spelen en zal het team worden aangevuld met nationale en internationale top squashers.

Payt & Smashing Squash Drachten 2 is landskampioen in de Tweede Divisie en zal hierdoor het stokje van heren 1 gaan overnemen in de Eerste Divisie. Het derde heren team van Drachten Toscanini Squash Drachten 3 maakt nog kans op het kampioenschap in de regionale hoogste klasse waardoor het kan promoveren naar de Tweede Divisie.