Froconsur/CS Drachten pakt nummer 3 positie in Eredivisie Squash. 


De Friese squash ploeg deed gisteren weer goede zaken in de Eredivisie.
Voor eigen publiek wisten de mannen te winnen van een sterk FOS/Amsterdam. De Amsterdammers verkeren in degradatie nood en kwamen daarom op volle sterkte naar Drachten. Hun kopman Youssef Soliman was een bekend gezicht voor het thuis publiek, de huidige nummer 12 van de wereldranglijst speelde 6 seizoenen in het Friese shirt maar maakte afgelopen zomer een transfer naar Amsterdam.
De openingswedstrijd ging tussen de kersverse nummer 3 van Nederland Thijs Roukens en de nummer 9 van Nederland Stan Al. De in bloedvorm verkeerden Roukens zette zijn winstreeks voort door met 3-0 van Al te winnen.
In de tweede wedstrijd tussen de kopmannen nam Daniël Mekbib het op tegen Youssef Soliman. Op de wereldranglijst een groot gat tussen beide spelers, Mekbib 98 en Soliman 12. Maar Mekbib speelde de wedstrijd van zijn leven en wist iedere game tot 7-7 in het spoor van de snelle Egyptenaar te blijven. Uiteindelijk liet Soliman wel zien waarom hij op de rand van de top-10 staat en trok alle 3 games overtuigend naar zich toe en won met 3-0.
De laatste wedstrijd was ook meteen de beslissende tussen de nummer 100 van de wereld Ben Coleman en de voormalig nummer 25 van de wereld Omar Abdel Meguid. De eerste wedstrijd ging overtuigend naar Coleman die een te hoog tempo speelde voor de boom lange Meguid. In de tweede en derde game wist de Amsterdammer aardig mee te komen maar kon het spel van Coleman niet bij benen en moest zich met 3-0 gewonnen geven.
Met deze 6-3 overwinning pakt Drachten de nummer 3 positie in de Eredivisie. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal de Friese ploeg proberen het gat met de nummers 1 en 2 te dichten. Volgende week spelen de heren uit in Hoofddorp.