Froconsur/CS Drachten wint tweede thuis wedstrijd in de Eredivisie Squash


Froconsur/CS Drachten wint tweede thuis wedstrijd in de Eredivisie Squash

Woensdag 7-12-2022,
De Friese Eredivisie squashers van Froconsur/CS Drachten speelden vanavond tegen de nummer 4 uit de Eredivisie Meersquash Hoofddorp. De wedstrijd Drachten – Meersquash is atlijd een mooi affiche. Ook dit keer kon het thuispubliek zich opmaken voor 3 mooie squashwedstrijden.
De nummer 3 beten het spits af, voor Drachten stond clubkampioen Derk Kuiper voor de vierde keer in de basis en nam het op tegen het 18-jarige talent Hjalmer Mols. Gezien de ranking leek Kuiper of voorhand de favoriet maar Mols heeft dit seizoen al een paar keer van hoger geklasseerde spelers weten te winnen. Mols wist ook nu de eerste game nipt te winnen met 11-8 waarna Kuiper langs zij kwam met 12-10. In de derde game zette Mols een tandje bij en was het voor Kuiper lastig om mee te komen. Mols wist ook de vierde game zijn sterke spel en hoge tempo vast te houden en pakte hiermee de eerste punten voor de uitspelende ploeg.
De tweede wedstrijd van de avond ging tussen de kopmannen. Voor Drachten maakte de Engelsman Nick Wall zijn debuut vanavond. Wall, de nummer 49 van de wereldranglijst was een maatje te groot voor de nummer van Nederland Dylan Bennett. Bennett liet wel zien nog over uitmuntende racketskills te beschikken maar kon het moordende tempo en het snelle loopwerk van de top-50 speler niet belopen. Wall won dan ook overtuigend met 11-7, 11-6, 11-2 en trok daarmee de score weer recht voor de Friezen.
De beslissende wedstrijd was voor de in vorm verkeerden Thijs Roukens die het opnam tegen Bart Ravelli. Roukens begon ook nu weer sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een comfortabele voorsprong. De altijd geslepen Ravelli blijf knokte zich echter knap terug tot 8-8 maar Roukens hield het hoofd koel en pakte de eerste game met 11-8. De tweede en derde game zette Roukens zijn sterke spel voort en wist daarmee de tweede thuisoverwinning op papier te zetten door met 11-6 en 11-9 te winnen.
Met deze overwinning verstevigd Drachten zijn positie in de middenmoot van de Eredivisie en kan vooruit kijken naar een aansluiting met de top-3.
Volgende week spelen de heren weer voor het thuispubliek tegen Rixax/Squash Almere.