Kuiper & Kuiper te sterk


Afgelopen zaterdag streden de Drachtster squashers voor de 27e keer om de titel van Clubkampioen. In 3 verschillende categorieën (Elite, Top en Junioren) Werd er gevochten om deze vel begeerde titel.

Bij de junioren waren het Dave Kuiper, Jesper Hempenius, Yago Origel en Quiten van Es die het meest kans hadden op de titel. Het niveau zat dicht bij elkaar. In de finale waren het Dave Kuiper en Jesper Hempenius (zonen van) die de strijd aan gingen. De jonge Kuiper trok wist voor de eerste keer de titel op zijn naam te schrijven en neemt deze daarmee over van Ids Bosveld. Om de 3e/4e plaats was het verrassend Quinten van Es die wist te winnen van Yago Origel.

De top was dit jaar erg sterk bezet met de doorstroming van een aantal junioren en de deelname van voormalig elite speler Maarten de Jonge die na een slepende blessure eindelijk weer terug is op de squashbaan. Het waren vooral de junioren die hoge ogen gooiden zo wist Ewan Zwart de halve finale te bereiken waar hij het moest opnemen tegen teamgenoot Duco Faber die op zijn beurt de finale wist te bereiken. Ook Marieke Akkerman en Falko Volbeda lieten zien het afgelopen jaar flinke progressie te hebben geboekt. Het waren uiteindelijk Duco Faber en de als eerste geplaatste Maarten de Jonge die de finale strijd aangingen. Een spannende wedstrijd die gewonnen werd door Maarten de Jonge met 11-3 11-5 11-9. Volgend jaar zien we Maarten dan ook weer terug op het hoogste niveau.

Bij de Elite stond een extreem sterk deelnemers veld op het programma met de komst van selectiespelers Joost Biezeno, Tom Wijmenga, Bart Horstman en Sean Redmen, en de favorieten Derk Kuiper, Frank Staal en Jorrit de Vries. Echter moesten Horstman, de Vries en Staal verstek laten gaan bij deze 27e editie. Wel was Sipke Wiersma na 7 afwezigheid weer terug op de baan. De hele toernooi bestond uit uiterst spannende wedstrijden met vooral 5-setters. De halve finale ging uiteindelijk tussen Derk Kuiper – Eelco Reitsma en Joost Biezeno – Sean Redmen. Kuiper wist zeer gemakkelijk de finale te bereiken, de andere helft van het schema had het zwaarder met wederom een zware 5-setter in het voordeel van Redmen. Reitsma wist na de snelle halve finale vervolgens de vermoeide Biezeno uit te schakelen om het brons. In de finale was ook Redmen slachtoffer van de moordende halve finale en wist Kuiper zijn 6e titel als clubkampioen te bemachtigen.