Linker rijtje Eredivisie


Nabeschouwing Eredivisie speelronde 10

Sportcity Dordrecht was gister de tegenstander van ons vlaggenschip.

De openingswedstrijd was tussen Thijs Roukens en Rene Mijs die elkaar eerder dit seizoen ook al troffen (1-3). Thijs genoot dit maal van het thuis voordeel en wist de eerste game met 12-10 te winnen van de geslepen Mijs. Mijs knokte zich goed terug en wist de 2e en 3e game naar zich toe te trekken met 9-11, 8-11. De vierde game was prooi voor Roukens die het thuispubliek daarmee boven op de banken kreeg. De laatste 5e game moest de beslissing bieden in een partij die al 50 minuten onderweg was. Het kwam tot een 10-10 gelijke stand waarna Mijs zijn hoofd koel wist te houden en de overwinning wist te verzilveren.

De tweede partij ging tussen de kopmannen van de avond Mahesh Mangaonkar voor Drachten en Dylan Bennett namens Dordrecht. Dylan startte sterk en gaf Mahesh geen ruimte om ritme op te doen in de eerste game, Mahesh wist tot 6-6 bij te blijven maar kon niet voorkomen dat Bennet de eerste game won. De tweede game herpakte Mahesh zich en schroefde het tempo op, gecombineerd met goeie lijnen wist hij Bennet op veilige afstand te houden met 11-5, 11-6, 11-5.

Met een 1-1 stand in wedstrijden en een 5-4 voorsprong in games voor Drachten mocht club icoon Derk Kuiper het opnemen tegen de Fransoos Fabien Verseille. Kuiper die eerder dit seizoen al liet zien dat hij in dergelijke wedstrijden boven zich zelf uit kan stijgen begon ook deze wedstrijd onverschrokken, en was niet onder de indruk van de voormalig nummer 95 van de wereld ranglijst zo leek het. Al snel nam Kuiper de leiding en kwam 8-4 voor te staan in de eerste game waarna Verseille het tempo omhoog gooide en Derk fouten begon te maken. De eerste game ging daarna ook met volle overtuiging naar de Fransman. Ongestoord en goed gecoacht knalde Kuiper vervolgens weer uit de startblokken en al snel wist hij wederom de Fransman te verassen, Kuiper op game ball en het publiek werd gek, echter was het de ervaring van Verseille die kuiper de das om deed en zo ging ook de tweede game naar Dordrecht. De derde game liep Verseille al snel uit maar de nog altijd top fitte 44-jarige Kuiper gaf niet op en pikte iedere bal op waardoor Verseille fouten begon te maken, wederom kwam het tot 10-10 en had Kuiper weer een gameball op zijn racket maar ook deze game mocht het niet baten. Verseille won met 3-0 in wat voor Kuiper misschien wel de match van zijn leven was.

SportCity gefeliciteerd met deze overwinnen en bedankt voor de mooie wedstrijden. Ook bedanken we Ash Patel voor de leiding deze avond.

Mocht je de strijd gemist hebben, dan kun je deze terug kijken op het youtube kanaal van Inside Squash TV via:
https://www.youtube.com/channel/UC8KmSb7r21_hTEiV7mhWG7g

Over 2 weken (28 maart) reizen we af naar MAX Sports & WellnessBeverwijk, waarbij niemand minder dan Youssef Mohamed Soliman zijn debuut zal maken in ons team.