Prima eredivisie debuut


Eredivisie debuut Drachtster Squashers
Rotterdam, 11-10-2017,

Gisteravond debuteerden de heren van squashteam CS Drachten / Froconsur op het aller hoogste niveau tegen meervoudig landskampioen Victoria Rotterdam. Een start waarbij Drachten direct aan de bak moest.

Nederlands grootste squashtalent Thijs Roukens (18) uit het Friese Opeinde mocht het spits afbijten tegen de nummer 12 van de Nederlandse ranglijst Joris Wagenaar. Een ijzersterk debuut van de Friese junior die meteen zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken en zijn debuut met een 3-0 overwinning wist te vieren.

Vervolgens was het de beurt aan de kopmannen Joel Makin de nummer 46 van de wereld ranglijst namens Rotterdam en Mahesh Mangaonkar de nummer 61 van de wereld ranglijst namens de Drachtsters. Een heus spektalen met rally’s waar de vele toeschouwers die op de wedstrijd waren afgekomen duizelig van werden. Beide heren gaven elkaar geen punt cadeau.

Uiteindelijk was het Joel Makin namens Rotterdam die de overwinning naar zich toe wist te trekken 3-1. Het slot was voor Nederlands kampioen Piëdro Schweertman namens Rotterdam en oud Victoria speler Roeë Avraham nu spelend voor de Friezen. Op papier een wedstrijd die Schweertman zou moeten winnen, echter zou de onvoorspelbare Avraham zo maar eens voor een stunt kunnen gaan zorgen. De games gingen allemaal gelijk op maar het was “Iceman” Schweertman die de beslissende punten wist te verzilveren en de wedstrijd wist te winnen met 3-0.

Eindstand 6-4 in het voordeel van de Rotterdammers.

Over twee weken spelen de Friezen in eigen huis een kraker tegen Meersquash Hoofddorp.

foto van Centre Squash Drachten.

Hier kun je de wedstrijden nogmaals terug kijken:

https://www.facebook.com/pg/squashdrachten/videos/?ref=page_internal