Sponsor in de Spotlight: Geomaat


Geomaat is een landmeetkundig ingenieursbureau, gespecialiseerd in het maatvoeren, inwinnen, analyseren en verwerken van geodetische data in het ruimtelijk domein. Wij sturen op kwaliteitsverbetering, innovatie en partnerschap. Zo realiseren wij voor onze opdrachtgevers een echte meerwaarde. Wij zetten ons in voor projecten in de bouw, infrastructuur en alle andere geodetische vraagstukken.

We werken voor én samen met onze opdrachtgever door heel Nederland, en buitenland. Wij verrichten meetwerk voor een diversiteit aan opdrachtgevers uit de private en publieke sector. Van grond-, weg- en waterbouw, woningcorporaties architectenbureaus, tot aan (olie en gas-) industrie, scheepvaart en de installatiebranche. Maar ook zetten we ons in voor Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, waterschappen en de spoorbranche.

Vanaf het begin

Sinds 2002 zijn wij actief als landmeetkundig bedrijf. Wat ooit begon als een start-up met een kleine groep enthousiaste techneuten, is nu uitgegroeid tot een erkende onderneming met circa 100 medewerkers. Allereerst waren we alleen in Noord-Nederland actief vanuit onze vestiging in Groningen. Toen richtten wij ons voornamelijk op de infrastructurele projecten. Na 3 jaar werd onze kennis over de geodetische component uitgebreid: naast de opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw gingen wij vanaf dat moment ook onze expertise inzetten voor gemeentes, provincies, waterschappen en ingenieursbedrijven.

Als allereerste in Europa introduceerden wij het Mobile Mapping Systeem in 2008. Deze inwinningsmethode van geodetische data zetten wij in voor infrastructurele projecten. Dit werd aangevuld met de overname van een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in asfaltontwerp en maatvoering. Door de combinatie van ons Mobile Mapping Systeem en het asfaltontwerp is een geheel nieuw product en proces ontstaan.

Wil je meer weten over Geomaat neem dan een kijkje op hun website; https://www.geomaat.nl/