Squash gekte in het Noorden


Het is weer rustig in Drachten. In aanloop naar de 7e speelronde in de Squashbond Nederland Eredivisie was squashend Nederland onrustig, komt ie, is ie fit? Maar hij was er, dinsdagochtend 10.30 uur lande het vliegtuig vanuit New York op Schiphol. Een vermoeide squash legende arriveerde in Nederland voor zijn debuut in de Nederlandse Eredivisie. Een bomvol squash centrum in Drachten was het gevolg, iedereen wil the artist live in actie zien natuurlijk.

Met een dikke 150 man op de tribune en nog een x aantal voor het grote scherm, een openingsshow en een live stream voelde het voor Ashour aan als een grote PSA wedstrijd, vertelde hij later. “Dit is waar we het voor doen, zonder het publiek stelt een dergelijke wedstrijd ook niets voor”. Op de livestream verzorgt door Inside Squash TV en Ramy zelf keken er in totaal dik 2500 mensen thuis mee hoe Nederlands favoriet Piedro Schweertman heel sterk de eerste game naar zich toe trok door foutloos en zeer aanvallend te spelen. Echter schoefde Ashour het tempo in de tweede game omhoog en was daarmee duidelijk te sterk voor Schweertman.

Engelsman Tom Richards is in de winterstop bijgeschreven op de spelerslijst en zal de tweede speelhelft van de competitie een vaste waarde zijn voor het team. Zijn debuut verzilverde hij met een sterke 3-1 overwinning op Belgisch kampioen Joeri Hapers die alle supporters verraste met zijn ijzersterke performance.

Kind van de club Thijs Roukens won zijn eredivisie debuut vorig jaar al van de nummer 2 van Rotterdam Joris Wagenaar. Met de grote sprongen die Roukens de afgelopen tijd maakt rekende hij dit keer makkelijk af met de Rotterdammer en tankte tevens vertrouwen voor het komende NK senioren dat morgen zal starten in Amsterdam.

Woensdag 14 februari zal het team weer in actie komen in de eredivisie, dit maal uit bij koploper Hoofddorp die zeker weer met topper Paul Coll zullen gaan spelen.