Thijs Roukens ondanks blessure naar goud NK


Thijs Roukens heeft zijn titel op het NK voor spelers tot 23 jaar behouden. De squasher uit Opeinde is nu zeker van deelname aan het EK voor senioren.

De titelhouder was niet zonder vrees afgereisd naar in Zwolle. Vier dagen eerder had Roukens zich nog met een spierblessure moeten afmelden voor de competitiewedstrijd van CS Drachten, waarmee hij momenteel de leiding in de eredivisie heeft.

Roukens kreeg toestemming van de bondsarts om te spelen. De squasher uit Opeinde werd zeker in de halve finale op de proef gesteld. Tjeu Dubbeldam uit Zwolle dwong Roukens tot het spelen van vijf games. Roukens trok aan het langste eind (11-3 in de vijfde game) en had het in de finale eenvoudiger. Hij versloeg Luke Stauffer resoluut met 3-0. De als derde geplaatste Stauffer werd slechts 7 punten gegund.

Drukke tijden

Roukens hoopt snel topfit te zijn, want er breken drukke tijden aan. Hij is niet alleen met Drachten in de titelrace, maar ook met zijn Belgische en Duitse clubs. Daarnaast speelt hij eind maart een play-offwedstrijd waarin een wildcard voor een toernooi van de professionele bond PSA te verdienen is. In mei mag Roukens in het Engelse Birmingham meedoen aan het EK voor senioren.

In Zwolle won Fleur Maas, de zeventienjarige vriendin van Roukens, eveneens NK-goud.