Tweede van Nederland


FROCONSUR/CS Drachten de nummer 2 van Nederland.

Top-3
Afgelopen seizoen was er eentje om te onthouden voor de Friese squashers. Vorig jaar maakten we ons debuut op het hoogste squashniveau met een prachtige 4e plaats. Dit jaar moest daar natuurlijk een schepje bovenop en was de doelstelling top-3. De start van het seizoen was het moment voor de regionale spelers en junior profs om hun kunsten te laten zien. Met name Derk Kuiper, Jorrit de Vries, Norman Junge en Abhay Singh kregen de kans zich te bewijzen naast Daryl Selby, Tom Richards, Mahesh Mangoankar en natuurlijk Thijs Roukens. In de eerste helft van het seizoen leverde dat verrassende resultaten op en stond het team zomaar bovenaan in de Eredivisie en werd de eerste speelhelft afgesloten met het Winterkampioenschap.

Twents fiasco
Na de winterstop hebben de heren van FROCONSUR hun koppositie 1 ronde af moeten staan aan Twente waarna ze deze ook meteen weer terug pakte na een goeie win op Hoofddorp. De laatste speelronde had de beslissende moeten zijn tegen 3-voudig Landskampioen Coulisse/Twente. Maar niets was minder waar, in speelronde 12 ging het helemaal mis. Twente blunderde door in de voor hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen geen sterk genoeg team op de been te kunnen krijgen.  Rotterdam kreeg 12 punten kado, was lachende derde en liep maar liefst 5 punten uit op Drachten. We hebben nog wel geprobeerd om de achterstand goed te maken door in ieder geval geen punten meer weg te geven, wat lukt door zowel Beverwijk als Twente met 12-0 te verslaan. Echter deed ook Rotterdam dit en behield daarmee de 5 punten voorsprong.

Top seizoen
Ondanks al het geblunder in een sterk en bijzondere seizoen mogen we terugkijken op een hele goede prestatie. Doelstelling volbracht en 2e van Nederland. Nu op naar het kampioenschap!