Vierde thuis winst in Eredivisie


Drachten pakt eerste win van het nieuwe jaar voor thuispubliek!
De heren van CS Drachten/Froconsur wisten gister weer te winnen voor thuispubliek tegen een sterk Houtrust Den Haag. De opening van de avond was voor Thijs Roukens die het opnam tegen voormalig Nederlands Kampioen Sebastiaan Weenink. Beide spelers kennen elkaar goed en trainen regelmatig samen. De wedstrijd tussen de nummer 4 en 5 van de Nederlandse ranglijst werd vooraf uitgeroepen tot match of the day. Weenink wist de eerste game te winnen waarna het continu punt voor punt gelijk op ging. Na anderhalf uur was het 10-10 in de vijfde game die uiteindelijk door Roukens werd verzilverd.
De tweede wedstrijd ging was die tussen de kopmannen Daniel Mekbib namens de Friezen en Ivan Perez voor de Hagenezen. Mekbib wist overtuigend de 1-0 op het scorebord te zetten. Perez kwam goed langs zij en maakte er 1-1 van waarna op een 5-7 stand in de derde game Mekbib geblesseerd raakte en niet meer vol uit kon spelen. De wedstrijd werd daarna ook overtuigend uitgespeeld door Perez die daarmee de score gelijk trok.
De laatste wedstrijd was die tussen de Europees kampioen <19 en British Junior Open winnaar Finnlay Withington en de nummer 2 van Nederland <19 Sam Gerrits. Finnlay bleek al snel een maatje te groot voor Gerrits, maar die gaf zich niet zomaar gewonnen. Withington won overtuigend met 3-0 maar het was een wedstrijd om van te smullen. Met name het einde van de tweede game kan in de boeken als rally van het seizoen daar waar Gerrits maar liefst 5x dook van hoek naar hoek en de bal maar terug bleef halen.
Drachten sluit de avond winnend af en kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd van volgende week uit bij Squash City Amsterdam.

1: Daniël Mekbib (PSA #89) 1 – 3 Ivan Perez (PSA #93)

2: Finnlay Withington (PSA #130) 3 – 0 Sam Gerrits (NL #25)

3: Thijs Roukens (NL #4) 3 – 2 Sebastiaan Weenink (NL #5)