Vlaggenschip incasseert verlies bij koploper


In de 8e speelronde in de SBN Eredivisie namen onze heren het op tegen koploper Meersquash Hoofddorp. Met de nummer 13 van de mondiale ranglijst ‘Superman’ Paul Coll, de Duitse nummer 4 Tim Weber en de kersverse brons winnaar op de Nederlandse kampioenschappen Bart Ravelli stond er een zware wedstrijd op het programma voor CS Drachten/Froconsur.

Namens Drachten was het supertalent Victor Crouin (18) uit Frankrijk, Crouin neemt momenteel plek 104 op de wereld ranglijst voor zijn rekening en verwacht volgende maand de top-100 binnen te komen. Onlangs versloeg hij de Spanjaar Iker Parjares (wr 54) met 3-0 en Nafizwan Adnan (wr 28) met 3-2. Op positie 2 speelde de man van elastic, Roeë Avraham (wr 171), en op 3 onze eigen held Thijs Roukens (nl 10).

Met gigantische spannende en close wedstrijden is de 12-3 eindstand een vertekend beeld te noemen. Victor kwam zeer knap op een 1-1 gelijke stand tegen superman Paul Coll maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de top 15 speler. Roeë kwam verassend op een 2-0 voorsprong en had in de 4e game zelfs nog match ball. Maar Tim Weber vocht zich knap terug en het lukte Avraham niet meer om zijn spel te herpakken. Thijs trof de in vorm verkerende Ravelli die met overmacht het brons wist te winnen op het afgelopen NK en had ook met de jonge Thijs Roukens geen enkele moeite vandaag.

De volgende wedstrijd is weer voor thuis publiek tegen Sportcity Dordrecht op 14 maart a.s. om 19.00 uur.