Wereldtop in Drachten


Volle tribunes in squashcentrum aan de Sportlaan 1 in Drachten gisteravond. In de laatste Eredivisie wedstrijd van dit seizoen namen de heren van Froconsur/CS Drachten het op tegen de nummer 2 in de Eredivisie Coulisse/Twente.
In de openingswedstrijd mocht Clubkampioen Eelco Reitsma aantreden tegen de hoger aangeslagen professional Lukas Wirths. Reitsma had de eerste game wat last van zenuwen maar speelde uitstekend en wist de Duitser een paar keer knap te verassen. Wirths wist de wedstrijd overtuigend te winnen met 0-3.
De tweede wedstrijd van de avond was die tussen de kopmannen. Een wedstrijd waar heel het Noorden voor naar Drachten was gekomen. Voormalig nummer 1 van de wereld James Willstrop (Drachten) en voormalig nummer 4 van de wereld Simon Rosner (Twente) twee absolute legendes uit de sport gaven het publiek waarvoor ze waren gekomen, entertainment van het hoogste niveau! Snoei harde lengtes en crosses van de German Tree chopper Rosner en fabelachtige dropshots en zelf een triple fake van The Marksman Willstrop! Het was uiteindelijk Rosner die met zijn hoge tempo de overhand had en net als zijn landgenoot ook met 0-3 wist te winnen.
Het slotstuk was er ook een om van te smullen. Waar zojuist 2 legendes het publiek vermaakten zijn het nu twee jonge super talenten. De nummer 8 van de wereldranglijst Victor Crouin (Drachten) tegen de Wereldkampioen bij de junioren Rowan Damming (Twente). Nederlands super talent Damming liet zien niet onder te doen voor de Franse wereldtopper. De eerste game ging overtuigend naar Crouin maar in de twee games die volgende pakte Damming zelfs een knappe voorsprong en kon hij tot 8-8 meekomen met de nummer 8 van de wereld. Het was uiteindelijk Crouin die namens Drachten iedere game aan het langste eind trok. 3-0.
Foto gemaakt door: Maurice Hamming
Groepsfoto v.l.n.r.: Eelco Reitsma, Victor Crouin, James Willstrop, Simon Rosner, Rowan Damming en Lukas Wirths. Op de voorgrond de jeugdige talenten van Centre Squash Drachten.