TSN Academy

WELKOM OP DE PAGINA TOP SQUASH NOORD.

Centre Squash Drachten is sinds kort de officiële thuisbasis van Stichting Top Squash Noord (TSN). Een stichting in het leven geroepen door verschillende squash enthousiastelingen uit Noord Nederland (Leeuwarden, Drachten, Opeinde, Groningen) om het niveau in Noord Nederland naar een hoger niveau te tillen. Door middel van het aanbieden van Squash trainingen, coaching en het aanbieden van LTDP (long term development plans) door gediplomeerde trainers en coaches met daarnaast ruimte om competitief op jou hoogst haalbare niveau te spelen zorgen we ervoor dat we blijven evalueren. 10 competitie team verdeeld over alle competitieve niveau’s zowel regionaal als landelijk.  Het eerste heren team komt uit in de Eredivisie van de SBN (Squash Bond Nederland), het hoogste squashniveau in de Nederlandse competitie, een competitie die behoort tot de sterkste ter wereld.

ONZE MISSIE:

In 2015 ontstond het plan om de beste squashers van Noord Nederland onder te brengen in 1 selectie om daarmee squash in het Noorden naar een hoger platform te tillen.  Vanuit o.a. Groningen, Veendam, Hoogezand, Leeuwarden, Franeker, Heerenveen en Assen komen ze naar Drachten om de volgende stap te maken. Momenteel spelen de 40 sterkste spelers en speelsters van het Noorden in Drachten en fungeert Drachten daarmee als regionaal platform -en opleidingscentrum.

Ieder jaar is het doel om een stap omhoog maken door per team twee spelers(sters) een plek of team te laten promoveren en om onderaan nieuwe aanwas te creëren.

In het seizoen 2016/2017 werd het eerste team CS Drachten/Froconsur kampioen in de landelijke eerste divisie en verdiende daarmee de beoogde promotie naar de Eredivisie.

In 2017 wordt TSN (Top Squash Noord) in het leven geroepen om deze missie body te geven en de spelers en centra in Noord Nederland te ondersteunen in zowel de top- als de breedte sport. Ook wordt er een dames team opricht onder de vlag van TSN dat in hun eerste seizoen meteen kampioen wordt in de landelijke eerste divisie dames en ook net als bij de heren hun promotie naar het hoogste niveau verdient.

Ben jij beginners, gevorderd of al super goed maar ben je enthousiast en wil je jezelf verder ontwikkelen onder professionele begeleiding neem dan contact met ons op via onderstaand formulier:

TSN Aanmeldingsformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.